Ohjeita

Myyntipaikan vuokraehdot


1. Myyntipaikka

1.1: Myyntipaikkaan kuuluu kalustuksena pöytä,alalevy ja vaaterekki, omien lisäpöytien tai telineiden käyttö ei ole sallittua.

1.2: Myyntipaikka on ennalta määrätty ja siihen viitataan pöytänumerolla, kalusteita ei saa siirtää muualle.

1.3: Myyntipaikkaan on oikeus tutustua ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista.

1.4: Myyntiin ei saa tuoda: Elintarvikkeita, lääkkeitä, aseita, myrkkyjä, herkästi syttyviä aineita, täytettyjä eläimiä, laitteita joista aiheutuu käyttäjälle vaaraa tai haittaa, sekä mitään ilman tekijänoikeuksia valmistettuja tuotteita(ns.piraattituotteet). Kirpputorilla on oikeus poistaa myynnistä sopimattomaksi tai laittomaksi katsomansa tuotteet. Vastuu vastoin näitä ehtoja myyntiin tuotujen tuotteiden aiheuttamista vahingoista on aina myyntipaikan vuokralaisella.

1.5: Uuden tavaran myynti on kiellettyä, poikkeuksena ovat kaupparekisterissä rekisteröidyt yritykset jotka voivat myydä uusia tuotteitaan esittäessään asiaankuuluvat dokumentit.

1.6: Myyntipaikkaan voi tuoda lisää tuotteita vuokra-ajan aikana, siellä jo olevia tuotteita ei kuitenkaan voi viedä pois ennen vuokra-ajan päättymistä


2. Vuokra-aika

2.1: Myyntipaikan vuokra on maksettava vuokrasopimukseen merkittyyn vuokra-ajan alkamispäivämäärään mennessä, kirppiksen aukioloaikana kokonaisuudessaan.

2.2: Myyntipaikka tulee tyhjentää tavaroista vuokra-ajan päättymispäivänä, tuntia ennen sulkemisaikaa.

2.3: Jos tuotteita ei noudeta sopimuksen päättymispäivään mennessä, peritään niistä tämän jälkeen päiväkohtainen vuokra.

2.4: Myyntipaikasta myydyistä tuotteista tullut tuotto luovutetaan myyntipaikan vuokralaiselle


3. Tuotteiden myynti

3.1: Tuotteissa on oltava hintalappu jossa selkein merkinnöin aina: myyntipaikan pöytänumero, tuotteen nimi riittävän tarkasti sekä tuotteen hinta euroina.

3.2: Mikäli tuotteessa on hälytinlaite, on hintalapun oltava aina hälytinlaitteen välissä.

3.3: Tuotteen hintaa ei saa korjata hintalappuun vaan on aina tehtävä uusi hintalappu.

3.4: Mikäli myyntiin tuodaan viallisia tuotteita on vian oltava ehdottoman selvästi merkittynä. Viallisia tuotteita ei saa väittää ehjiksi. Viallisia tai käyttäjälleen muutoin vaarallisia sähkölaitteita tai käyttäjälleen vaaraa aiheuttavia koneita ei saa myydä.

3.5: Riihimäen Iso Kirpputori ei korvaa myyntitilasta varastettuja tai kadonneita tuotteita, mutta pyrkii parhaansa mukaan valvomaan ettei tuotteita häviä asiattomasti.

3.6: Löytötavaroita sekä pöydistään eksyneitä tavaroita säilytetään kahden viikon ajan.

1. Tutustu kirppiksen sääntöihin

Tutustu huolella Riihimäen Ison Kirpputorin sääntöihin ja varmista erityisesti, että tavara, jota aiot myydä on sääntöjenmukaista.

2. Varaa myyntipaikka

Myyntipaikan voit varata, joko paikan päällä osoitteessa Petsamonkatu 88, Riihimäellä, tai puhelimitse numerosta 

046-5574393 .

3. Hinnoittele tavarasi

Myytävät tavarat kannattaa hinnoitella etukäteen. Hintalappuarkkeja saa paikan päältä Riihimäen Isolta Kirppikseltä tai voit tulostaa niitä itse kotonasi. On ehdottoman tärkeää, että kaikissa hintalapuissa on ainakin myyntipaikan numero, kuvaus tuotteesta ja tuotteen hinta. Mikäli teet virheen lappua täyttäessäsi älä yritä korjailla vaan tee kokonaan uusi lappu.

4. Täytä vuokrasopimus ja maksa pöytävuokra

Myyntipaikan vuokrasopimuksen voit täyttää paikan päällä tuodessasi tavarasi myyntiin. Voit myös tulostaa vuokrasopimuksen ja täyttää siihen henkilötiedot jo kotona, näin nopeutat toimintaa kassalla. Myyntipaikan vuokra maksetaan kassalle aina myyntijakson alussa.

5. Järjestele myytävät tavarat myyntipaikalle

Järjestele myytäväksi tuomasi tavara siististi myyntipaikalle. Vaatteet vaaterekkiin ja muut tavarat myyntipöydälle tai alatasolle. Älä levitä tavaroita muille myyntipaikoille tai käytävälle. Muista tarkistaa, että kaikissa tavaroissa on hintalappu !

6. Anna kaupan käydä

Kun myyntipöytä on katettu, voit lähteä vuokra-ajaksi vaikka ulkomaille. Asiakkaat valitsevat tavarasi pöydästä ja maksavat ne kassalle. Mikäli haluat voit tuoda myyntipaikalle lisää tavaroita kesken myyntijakson. Myyntipaikkaa kannattaa myös välillä hieman järjestellä. Siisti pöytä myy paremmin.

7. Hae myyntituottosi

Kun myyntipaikkasi vuokra-aika on päättynyt (tai aina viikon välein) voit hakea kassalta kertyneet tuotot. Voit myös päättää haluatko jatkaa myyntipaikan paikan vuokraamista vai lopettaa. Mikäli lopetat on myyntipaikka oltava tyhjennetty ja siisti tuntia ennen vuokrasopimukseen merkityn viimeisen päivän sulkemisaikaa.